diumenge, 8 de maig del 2016


L'Edat Contemporània 

L'edat Contemporània comença amb la revolució francesa i la revolució industrial fins ara.A principis d'aquesta època es van produir tres canvis molt importants respecte l'edat moderna:

Per la revolució francesa canvia:
 - La democràcia
 - Drets humans 
Per la revolució industrial canvia: 
 - L'augment de la producció industrial 


La revolució francesa   
Abans de la revolució francesa hi havia reis que eren monarques absolutistes, que vol dir que ningú no l'ha votat i pot fer tot el que vol. Llavors la revolució francesa, el 1789 els francesos es van reboltar contra Lluís XVI que era un monarca absolutista. Des d'aquell moment el poble pot votar, també apareixen els drets humans tot i que tenen a veure amb la independència d'Estats Units que va passar al 4 de juliol del 1776.

La revolució industrial 
 


La revolució industrial va passar gràcies a la màquina de vapor, i van haver moltes més fàbriques perquè per fer tela per exemple ja no havies de treballar si no que ho feia la màquina de vapor que estava connectada a un teler.  Llavors com que era molt gran es concentraven moltes amb una fàbrica i així i van haver moltes fàbriques.
Per funcionar la màquina primer el vapor de l'aigua que està a la caldera entra en el pistó i quan hi ha molt vapor acumulat el pistó puja i això fa moure el balanci que està connectat a una roda. Llavors el vapor torna a baixar i així anar fent.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada